Žana Gamoš, vijećnica Mjesnog odbora Tenja
Žana Gamoš, vijećnica Mjesnog odbora Tenja

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 414.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za Mjesni odbor Tenja dovoljno?

– Naravno da predviđena proračunska sredstva za Mjesni odbor Tenja nisu dovoljna uzmemo li u obzir sadašnje (dugogodišnje) potrebe u Tenji kao i broj stanovnika našeg mjesnog odbora.

RASPODJELA Svjesni ozbiljnosti gospodarske situacije, navedeni iznos potrebno je raspodijeliti s dužnom pažnjom i ozbiljnosti.

Međutim, kao i u svemu, pojedinci, mi mještani Tenje možemo i samoinicijativno svojim idejama i projektima koji ne iziskuju puno sredstava i ne opterećuju proračun, uz malo volje i dobru organizaciju učiniti život u Tenji ljepšim i sadržajnijim.

Koji su najveći problemi vašeg Mjesnog odbora?

– Ponekad maštam kako se kraj osvijetljene biciklističke staze vozim tramvajem za Tenju, prolazimo kraj semafora na samom ulazu u mjesto, sa svih strana uređene okućnice, pokošene sve javne površine, ograđena i održavana dječja igrališta, nogostupi pristojni, obnovljen dječiji vrtić… da u parku gledam predstavu na otvorenom, slušam koncert… Posebice danas kada imam svoju djecu, ne odustajem od ovog ideala!

Kako ocjenjujete suradnju MO Tenja s Gradom?

– Komunikacija i suradnja s Gradom Osijekom je dobra, gradske službe na raspolaganju su nam i dostupne u svakom trenutku.

Kakve ideje imate kada se govori o izdvajanjima proračunskih sredstava? U što mislite da je potrebno usmjeriti proračunska sredstva? Odnosno, gdje treba oduzeti da bi se negdje drugdje uspjelo namiriti?

– Gradski proračun je racionalan i ne vidim prostora gdje bi se moglo dodatno oduzimati.

JAČE UDRUGE Ukoliko bi postojala mogućnost za preusmjeravanjem dijela sredstava voljela bih vidjeti financijski jače udruge. Naime, u Tenji radi dosta sadržajno različitih udruga koje vode kvalitetni ljudi koji bi uz nešto više financijske potpore mogli relativno brzo sadržajno obogatiti tenjsku svakodnevicu.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Čist račun – duga ljubav!!! Odličan projekt gradske uprave! Građani prije svih imaju pravo znati kako se upravlja sredstvima iz gradskog proračuna i imati mogućnost po potrebi davati svoje prijedloge i komentare.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili  – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s