FRANO BARAĆ Ove godine 350.000 kuna planiramo utrošiti u održavanje nogostupa

Frano Barać, vijećnik Gradske četvrti Donji grad
Frano Barać, vijećnik Gradske četvrti Donji grad

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 540.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za Gradsku četvrt Donji grad dovoljno?

– Taj je iznos nedovoljan. Ta sredstva se namjenski potroše, a ona su apsolutno nedostatna za sve ono što se treba napraviti u Donjem gradu. Po meni najbitnija je komunalna infrastruktura.

Koji su najveći problemi Gradske četvrti Donji grad?

– Smatram da je Donji grad najzapuštenija četvrt u gradu jer se u nju najmanje ulaže. Za pohvalu je gradonačelniku što se rade određeni infrastrukturni radovi, ali puno je još problema.

PRIORITETI Trebalo bi urediti osvjetljenje, većinu nogostupa koji su u katastrofalnom stanju iako ih je dosta i uređeno iz sredstava koje dobijamo iz gradskog proračuna.

Iz sredstava namijenjenih našoj gradskoj četvrti i ove je godine planirano 350.000 kuna u održavanje nogostupa. Mimo sredstava iz proračuna u četvrti je uređen okoliš oko crkve na donjogradskom groblju, napravljena je ograda oko škole i ulaz u Osnovnu školu Ljudevita Gaja te su asfaltirane dvije ceste u našoj četvrti.

Kako ocjenjujete suradnju vaše Gradske četvrti s Gradom?

– Suradnja je dosta dobra. S tim što su neke stvari započete, iako ne i riješene, ali vidi se da je gradonačelnik pokazao razumijevanje, tako da je suradnja dosta korektna.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je i ove godine dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost je jedna od najvažnijih stvari, nužno je pokazati gdje su i u što uložena sredstva i da svaki građanin Osijeka ima uvid u to.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: