Započeli radovi na “Čvorištu Trpimirova”, vrijedni oko 5,8 milijuna kuna

Radovi na rekonstrukciji državne ceste D518 od raskrižja s Divaltovom do čvorišta s državnom cestom D2 “Čvorište Trpimirova” započeli su u petak, 8. srpnja.

Rekonstruirano će biti 452 metra ove državne ceste koja trenutno ima samo dva prometna traka, oštećen kolnik, nezadovoljavajuću odvodnju, nema pješačku komunikaciju uz cestu neophodnu zbog prilaza dvorani Gradski vrt”, nogometnom stadionu kao i Stadionskom naselju. Radove vrijednosti oko 5,8 milijuna kuna (bez pdv-a) izvest će Osijek-Koteks d.d. u roku od tri mjeseca od uvođenja u posao, što znači do studenoga ove godine.

TURBOKRUŽNI TOK Na raskrižju D518 s dvoranom Gradski vrt i gradskom ulicom prema trgovačkom centru bit će izgrađen “turbokružni tok”, cesta će biti proširena na četiri prometne trake širine 3,5 metra, s razdjelnim pojasom širine 4 metra, zelenim zaštitnim pojasom 2-2,5 metra između ceste i pješačkih, odnosno biciklističkih površina.

Povodom početka radova, Osijek je posjeto ministar pomorstva, promet ai infrastrukture, Oleg Butković, a na sastanku s njim, gradonačelnik Ivan Vrkić je otvorio i pitanje financiranja rekonstrukcije sjevernog traka Južne obilaznice (D2) te Proširenje tramvajske pruge u Osijeku spajanjem dvije linije (i dva dijela grada-Donjeg grada i Bikare) u jedinstvenu cjelinu na najefikasniji i najekonomičniji način, a u tehničkom smislu u razini terena (bez nadvožnjaka), za što je Ministar pokazao veliko razumijevanje te obećao pomoć sukladnu trenutnim mogućnostima Tehničke vlade.

Ministrov posjet završio je obilaskom i radnim sastankom u Zračnoj luci Osijek, gdje se razgovaralo o mogućnostima davanja tog poduzeća  u koncesiju.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s