Započinje obnova pročelja u centru i u Tvrđi

Osam kuća secesijskog niza također će biti obnovljeno
Osam kuća secesijskog niza također će biti obnovljeno

Grad Osijek potpisao je danas, 4. srpnja, ugovor s Ministarstvom pravosuđa o sufinanciranju kulturnog dobra zgrade u Osijeku, Kapucinska 21.

Ugovor su u Gradskoj upravi potpisali gradonačelnik Ivan Vrkić i ministar pravosuđa Ante Šprlje, a u ovom slučaju radi se o obnovi pročelja zgrade u vlasništvu Ministarstva, a čiji je korisnik Županijsko državno odvjetništvo.

ČETIRI PROČELJA Nakon raspisivanja javnog poziva i pristiglih prijava, 23. svibnja 2016. utvrđena je Lista projekata obnove, na kojoj se trenutačno nalaze četiri pročelja u Osijeku i to u Kapucinskoj 21, Stjepana Radića 20, Županijskoj 9 te Franjevačkoj 7 čiju će obnovu Grad Osijek sufinancirati s 1.200.000 kuna, odnosno s po 300.000 kuna za svako pročelje.

S onim ponuditeljima prijava čiji su Projekti obnove uvršteni na ovu listu, sklapaju se ugovori o sufinanciranju kulturnih dobara pa je tako danas potpisanim ugovorom utvrđeno kako će preostali iznos za obnovu pročelja Kapucinske 21 osigurati Ministarstvo u visini od 200.000 kuna.

SECESIJSKI NIZ Sukladno Programu raspodjele sredstava spomeničke rente za 2016., za pripremu i obnovu pročelje zaštićenih spomenika kulture planiran je ukupan iznos od 2.400.000 kuna i to za Listu projekata obnove iznos od 1.200.000 kuna te za Prioritetnu listu obnove (za niz kuća u ulici Europske avenije i to kućnog broja: 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22 i 24) iznos od 1.200.000 kuna.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: