Dražen Farkaš, vijećnik Mjesnog odbora Cvjetno
Dražen Farkaš, vijećnik Mjesnog odbora Cvjetno

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 270.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za Mjesni odbor Cvjetno dovoljno?

– Taj je iznos nedostatan. Želje su jedno, ali mogućnosti drugo, toga smo i mi sami svjesni. Da dobijemo više bilo bi dakako bolje.

Koji su najveći problemi Mjesnog odbora Cvjetno?

– Imamo projekt za dogradnju i rekonstrukciju postojeće Osnovne škole u koju su djeca do sada mogla ići samo do četvrtog razreda, javni natječaj je raspisan s tim da ćemo u dogovoru sa Gradom i gradonačelnikom morati ići u tri etape. Naravno, voljeli bismo da se to odradi odjednom, ali je to financijski nemoguće.

BICIKLISTIČKA Krećemo s projektom biciklističke staze od naselja Livana prema gradu, a mi smo kao mjesni odbor preusmjerili oko 190.000 kuna u taj projekt, u dogovoru s Gradom.

Imamo sedam ulica u Briješću, koji je sastavni dio Mjesnog odbora Cvjetno, koje moramo asfaltirati. To su naši najveći, gorući problemi koje moramo riješiti.

Kako ocjenjujete suradnju vašeg mjesnog odbora s Gradom, čime ste zadovoljni, a čime ne u komunikaciji s gradskom upravom?

– Suradnja trenutnog sastava našeg mjesnog odbora s gradonačelnikom i svim pročelnicima je dobra, čak i odlična, imaju sluha i razumijevanja. Svjesni smo situacije da je proračun takav kakav je i rješavamo najvažnije stvari.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost je vrlo važna, bez toga je teško i surađivati i odrađivati određene projekte.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s