DRAŽEN FARKAŠ Preusmjerili smo 190.000 kuna u izgradnju biciklističke od Livane do grada

Dražen Farkaš, vijećnik Mjesnog odbora Cvjetno
Dražen Farkaš, vijećnik Mjesnog odbora Cvjetno

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 270.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za Mjesni odbor Cvjetno dovoljno?

– Taj je iznos nedostatan. Želje su jedno, ali mogućnosti drugo, toga smo i mi sami svjesni. Da dobijemo više bilo bi dakako bolje.

Koji su najveći problemi Mjesnog odbora Cvjetno?

– Imamo projekt za dogradnju i rekonstrukciju postojeće Osnovne škole u koju su djeca do sada mogla ići samo do četvrtog razreda, javni natječaj je raspisan s tim da ćemo u dogovoru sa Gradom i gradonačelnikom morati ići u tri etape. Naravno, voljeli bismo da se to odradi odjednom, ali je to financijski nemoguće.

BICIKLISTIČKA Krećemo s projektom biciklističke staze od naselja Livana prema gradu, a mi smo kao mjesni odbor preusmjerili oko 190.000 kuna u taj projekt, u dogovoru s Gradom.

Imamo sedam ulica u Briješću, koji je sastavni dio Mjesnog odbora Cvjetno, koje moramo asfaltirati. To su naši najveći, gorući problemi koje moramo riješiti.

Kako ocjenjujete suradnju vašeg mjesnog odbora s Gradom, čime ste zadovoljni, a čime ne u komunikaciji s gradskom upravom?

– Suradnja trenutnog sastava našeg mjesnog odbora s gradonačelnikom i svim pročelnicima je dobra, čak i odlična, imaju sluha i razumijevanja. Svjesni smo situacije da je proračun takav kakav je i rješavamo najvažnije stvari.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost je vrlo važna, bez toga je teško i surađivati i odrađivati određene projekte.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s