MARIO RADMAN Veliki problem je prometna povezanost Gornjeg i Donjeg grada

Mario Radman, vijećnik Gradske četvrti Gornji grad
Mario Radman, vijećnik Gradske četvrti Gornji grad

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 540.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za Gornji grad dovoljno?

– Taj iznos nije dovoljan. Uvijek ima projekata, ali neki se ne mogu realizirati jer imamo prioritetne projekte pa neki drugi, bitni za strukturu drugih dijelova četvrti ne mogu doći do izražaja.

POTREBE Ne tako davno imali smo proračun od 800.000 kuna, a i to je bilo nedovoljno s obzirom na potrebe gradske četvrti.

Da je iznos dvostruko veći bio bi zadovoljavajući jer ipak je Gradska četvrt Gornji grad najveća gradska četvrt u gradu.

Koji su najveći problemi Gradske četvrti Gornji grad?

– Najveći problemi su, po meni, prometnice, odnosno njihovo stanje. Primjer je Šamačka ulica kojom često prolazim, a čiji je kolnik u katastrofalnom stanju. Veliki problem je i prometna povezanost Gornjeg i Donjeg grada za koje se treba naći rješenje.

Kako ocjenjujete suradnju vaše Gradske četvrti s Gradom?

– Imamo dobru komunikaciju s gradskom upravom i ne možemo se požaliti na nju. I gradonačelnik, kada je neka potreba, odazove se i dođe.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentost je važna, to je način da građani budu upućeni kako se upravlja njihovim novcem, kako se upravlja sredstvima, koliko se troši i na što.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

<span>%d</span> blogeri kao ovaj: