Maksim Marković, vijećnik Gradske četvrti Retfala
Maksim Marković, vijećnik Gradske četvrti Retfala

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 540.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za GČ Retfala dovoljno?

– Taj iznos nije ni približno za veličinu i potrebe Gradske četvrti Retfala. To je jako malo, toliko se gotovo potrošilo samo za rekonstrukciju nogostupa. Taj bi se iznos, s obzirom na veličinu i potrebe gradske četvrti, trebalo najmanje udvostručiti

Koji su najveći problemi vaše gradske četvrti?

– Jedan od najvećih problema je prometna regulacije koju bi trebalo iz korijena promijeniti. Dosta ljudi na nju ima primjedbe. S razlogom mislim da je to dosta loše odrađeno.

POTREBAN STRUČNJAK Zadnja prometna regulacija pravljena je 2011. godine i od tada nije ništa rađeno. U planu je tematska sjednica, dovest će se stručnjak da se sve preispita.

Kako ocijenjujete suradnju vaše GČ s gradskom upravo?

– Suradnja je vrlo dobra, postoji stalna komunikacija.

Kakve ideje imate kada se govori o izdvajanjima proračunskih sredstava? U što mislite da je potrebno usmjeriti proračunska sredstva? Odnosno, gdje treba oduzeti da bi se negdje drugdje uspjelo namiriti?

– Po meni nije realno da gradske četvrti Tvrđa i Retfala imaju isti proračun, a poznato je koliko koja gradska četvrt ima stanovnika i kolika je površina Gradske četvrti Retfala, a kolika Gradske četvrti Tvrđa. Trebalo bi taj iznos nekako bolje raspodjeliti.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost je vrlo važna, građani moraju znati na što se troši njihov novac.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s