Boris Ljubojević, vijećnik Gradske četvrti Tvrđa
Boris Ljubojević, vijećnik Gradske četvrti Tvrđa

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 504000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za Gradsku četvrt Tvrđa dovoljno?

– Taj iznos nije ni približno dovoljan jer još uvijek su velike potrebe gradskih četvrti, i neke osnovne stvari još uvijek nisu zadovoljene. Međutim grad svoje potrebe mora zasnivati na proračunu kojeg ima.

Koji su najveći problemi GČ Tvrđa?

– Glavni problem je sama Tvrđa, odnosno uređenje i namijena same Tvrđe što se mora riješiti na nivou Grada. Drugi veliki problem po meni je parkovna struktura, odnosno alergeni kojima smo trenutno izloženi u gradskoj četvrti, a ovdje govorim isključivo o brezama koje stvaraju alergijske rekacije. Ostale stvari su povezivanje Vijenca Ivana Meštrovića i uređenje okoliša oko naselja. Ostale stvari bi se trebalo riješiti na nivou Grada, poput Eurodoma koji je neiskorišten i trenutno predstavlja ruglo.

GAJEV TRG Meni je prometno produženje Gradske četvrti Tvrđa na Gradsku četvrt Gornji grad najmanje simpatičan jer smatram da bi autobus koji prolazi Vukovarskom trebao ići dalje na Zrinjevac a ne prema Ulice Republike. Po prometnoj studiji koja je rađena još 80-ih godina i koja je trebala je već zaživjeti, autobus bi umjesto na Gajev trg trebao skrenuti u Gundulićevu i dalje prema Zrinjevcu gdje bi se trebala napraviti mala remiza GPP-a koja je trenutno na Gajevom trgu i uništva cijelu vizuru. Najveći osječki trg, Gajev trg, ovako gubi svoju atraktivnost koju bi mogao imati.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost je izuzetno važna s obzirom da je to novac svih poreznih obveznika i taj novac mora biti transparentan da bi se izbjegao manipulativni dio ili dio koji je u sivom dijelu, ali i da bi se mogle realizirati nove ideje.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s