Saša Nikolić, vijećnik Mjesnog odbora Cvjetno
Saša Nikolić, vijećnik Mjesnog odbora Cvjetno

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 270.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za MO Cvjetno dovoljno?

– Na žalost sredstva koja su namijenjena iz proračuna za lokalne sredine nisu dovoljna, i uvijek postoji niz prioriteta koji bi se trebali napraviti, a s raspoloživim sredstvima je to neizvedivo. Sredstva se uglavnom koriste za obnovu postojeće infrastrukture i rijetko ostane za ulaganje u nešto novo na korist građana.

Koji su najveći problemi MO Cvjetno?

– Dislociranost grada je jedan od većih problema, jer se po tom principu dugi niz godina i Grad ponašao prema nama. Na području mjesnog odbora nema bankomata, pošte, veće trgovine, autobusne linije prema gradu su rijetke, nema škole za više razrede, liječnika, kioska.

BICIKLISTIČKA STAZA Izuzetno prometna ulica Svetog Leopolda Bogdana Mandića zahtijeva prema gradu biciklističku stazu koje također nemamo. Nema dovoljno sadržaja i aktivnosti za djecu, pa roditeljima ostaje jedina mogućnost voziti djecu u grad.

Kako ocjenjujete suradnju vašeg mjesnog odbora s Gradom, čime ste zadovoljni, a čime ne u komunikaciji s gradskom upravom?

– Suradnja s Gradom u ovom sazivu je dobra. Voditelji gradskih službi i pročelnici redovito se odazivaju na pozive i trude se riješiti naše probleme. Upravo iz tog razloga, neke stvari se kreću na bolje. Naglasio bih izuzetno dobru suradnju i vijećnika MO Cvjetno međusobno bez obzira na stranačku pripadnost, a sve u svrhu poboljšanja kvalitete života građana u našem djelu grada.

Kakve ideje imate kada se govori o izdvajanjima proračunskih sredstava? U što mislite da je potrebno usmjeriti proračunska sredstva? Odnosno, gdje treba oduzeti da bi se negdje drugdje uspjelo namiriti?

– Teško je danas govoriti gdje treba oduzeti, što se tiče sredstava iz proračuna, jer svima nedostaje za kvalitetniji razvoj Grada, područja gradskih četvrti i mjesnih odbora.

TROŠKOVI JAVNIH RADOVA Transparentnost je dobro došla da se vidi gdje je novac, no mene osobno uvijek iznenade troškovi javnih radova. Uvijek se čini da se malo napravilo za puno novca.

Što se samog mjesnog odbora tiče, uvijek se zalažemo za poboljšanje kvalitete života naših građana, kroz ulaganja u stvari koje će im to i omogućiti. Neophodno je ulagati i u sadržaje za djecu, jer upravo zbog udaljenosti grada, bitno je osmisliti aktivnosti koje će omogućiti da djecu na razne aktivnosti roditelji ne moraju voziti u grad.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Već sam spomenuo da je transparentnost bitna, jer građanima omogućuje da se informiraju i utječu na što efikasnije prikupljanje javnih sredstava i ponudu javnih dobara i usluga, te povećanje odgovornosti lokalnih vlasti i smanjenje mogućnosti za korupciju.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s