ZLATKO BEBEK U što god je do sada uloženo, nije “pucanj u prazno”

Zlatko Bebek, vijećnik GČ Gornji grad
Zlatko Bebek, vijećnik Gradske četvrti Gornji grad

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 540.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za GČ Gornji grad dovoljno?

– Imajući u vidu proračun Grada, za sada nije realno očekivati povećanje sredstava koja nisu dostatna da odradimo prioritete koji su u našoj nadležnosti.

Koji su najveći problemi GČ Gornji grad?

– Oronule fasade te ruševni, vidljivi i nevidljivi stambeni objekti u privatnom, gradskom i državnom vlasništvu u kojima preživljavaju (ili su prazni i prijeti opasnost od urušavanja) ljudi u uvjetima nedostojnim čovjeka i vrlo često bez egzistencijalnog minimuma te loša zastarjela infrastruktura posebno izražena u naseljima s velikim stambenim zgradama.

Kako ocjenjujete suradnju vaše Gradske četvrti s Gradom?

– Suradnja je solidna.

Kakve ideje imate kada se govori o izdvajanjima proračunskih sredstava? U što mislite da je potrebno usmjeriti proračunska sredstva? Odnosno, gdje treba oduzeti da bi se negdje drugdje uspjelo namiriti?

– Gdje god se uloži nije promašeno. Proračunska sredstva Grada su ograničena i nedostatna i jasno je da ostaje na Gradu da ih što kvalitetnije usmjeri. Dosad, u što god je uloženo (bar zasad) nije ˝pucanj u prazno˝. Zasad je balansiranje zadovoljavajuće.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Da proračun nije transparentan mogao bi samo ˝bubati˝ i nagađati, ali ovako sam siguran u ovo što sam rekao. Transparentnost je uvjet razumjevanja i povjerenja.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

<span>%d</span> blogeri kao ovaj: