MARIO MOLNAR Vandalizam se može riješiti kroz edukaciju u školama i novčanim sankcijama

Mario Molnar, vijećnik Gradske četvrti Novi grad
Mario Molnar, vijećnik Gradske četvrti Novi grad

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 504.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za Gradsku četvrt Novi grad dovoljno?

– Taj iznos nije ni približno dovoljan s obzirom na potrebe. S obzirom na veličinu gradske četvrti, a Gradska četvrt Novi grad jedna je od najvećih u gradu, da je iznos i dvostruko veći znali bi gdje ga potrošiti.

Koji su najveći problemi vaše četvrti?

– Infrastruktura i nije toliko loša, ali ima tu još dosta toga za napraviti. Od dječjih igrališta koja su u stanju kakvom jesu zbog obijesnog vandalizma, rasvjetnih tijela koja su na nekim mjestima od 60-ih godina prošlog stoljeća pa do cestovnih prijelaza.

Vandalizam ste označili kao jedan od najvećih problema, kako ga iskorijeniti?

– Moramo brinuti o djeci jer su ona budućnost našega grada. Potrebno je poraditi na dječjim igralištima na kojima nećemo naći stakla ili igle. Da ih opremimo nadzornim kamerama to je nemoguća misija, problem se može riješiti kroz edukaciju u školama i, naravno, novčanim sankcijama

Kako ocjenjujete suradnju vaše Gradske četvrti s Gradom?

– Suradnja je korektna, čak i vrlo dobra. Imamo sad veliki projekt pješačko-biciklističkog nathodnika na Južnoj obilaznici gdje su stanovnici južnog dijela Stadionskog naselja praktički bili odvojeni od centra, ali sada će to biti riješeno.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost je jedna od najvažnijih stvari. Ne samo transparentnost proračuna već i općenito transparentnost poslovanja javnih ustanova jer se jedino na takav način može pridobiti povjerenje građana jer svjedoci smo svakodnevnih koruptivnih radnji. Transparentnost je ključ za budućnost, da se i neke buduće generacije strukture vladajućih u gradu nevezano za politiku i stranku koju predstavljaju nauče da prije svega treba staviti građane na prvo mjesto.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: