Otvorenje novog Sokolskog doma za Dan grada 2017.

Potpisan je Ugovor o upravljanju Sportskim centrom “Sokolski dom” Osijek, a potpisali su ga gradonačelnik Ivan Vrkić i Josip Bičvić, direktor Centra Sokol d.o.o koji posluje unutar Žito grupe te predstavlja vanjskog koncesionara. Ugovor je potpisan na rok od 34 godine.

Predmet ovoga ugovora su poslovi upravljanja, korištenja i održavanja, kao i rekonstrukcije javne sportske građevine Sportskog centra „Sokolski dom“ Osijek, koji pripada u I. kategoriju kao kapitalna sportska građevina od posebnog značenja za Grad Osijek.

FINANCIJE U njegovu rekonstrukciju bit će uloženo oko 20 milijuna kuna.

Osnovna namjena ovog objekta je sportska gimnastika, no budući suvremeni sportsko-rekreacijski kompleks svojom veličinom i funkcionalnošću zadovoljit će i potrebe provedbe drugih aktivnosti poput klizanja, sporta djece i mladeži, izvođenja nastave tjelesne i zdravstvene kulture te za sportske rekreacije svih dobnih skupina.

ISKORIŠTEN PROSTOR Ovom će rekonstrukcijom biti dovršen projekt nekadašnjeg Sokolskog doma iz 1904., kada je izgrađena postojeća dvorana, no zastalo se na izgradnji još jedne koja dublje “ulazi” u prostor ovog kompleksa.

Marko Pipunić, investitor i direktor tvrtke Žito d.o.o., obećao je dovršetak novog objekta i njegovo otvorenje za sljedeći Dan grada 2017.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s