Osijek u tri godine iz EU proračuna privukao 11.139.000 kuna

Institut za javne financije objavio je novi broj Newslettera naslovljenog Pomoći Europske unije županijama, gradovima i općinama od 2011.-2014.

Katarina Ott, Mihaela Bronić i Branko Stanić prikazuju informacije o pomoćima koje su županije, gradovi i općine primili kao nositelji ili partneri provedbe programa i projekata (su)financiranih iz proračuna EU-a od 2011.-14.

NISU KORISTILI Premda se korištenje pomoći EU-a povećava, i dalje je riječ o relativno skromnim iznosima i zapanjujućem podatku da ih čak 85% općina i više od polovice gradova nisu uopće koristili.

U promatranom je razdoblju najviše sredstava privukla Splitsko-dalmatinska županija (29 milijuna kuna), no po stanovniku je to tek 64 kune, dok u drugoj po redu Virovitičko-podravskoj s 19 milijuna kuna to po stanovniku iznosi 228 kuna.

Među gradovima vodi Senj s 18 milijuna kuna, što je čak 2.563 kune po stanovniku. Slijede Osijek, Križevci, Zagreb i Koprivnica.

PO STANOVNIKU  Osijek je privukao 11,139 milijuna kuna što iznosi 103,1 kune po stanovniku. Zagreb je, primjerice, privukao samo 13 kuna po stanovniku.

Detaljniju analizu pogledajt OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: