Željko Kraljičak, vijećnik Gradske četvrti Retfala
Željko Kraljičak, vijećnik Gradske četvrti Retfala

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 540.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za Gradsku četvrt Retfala dovoljno?

– Sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za program prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora naravno da nisu dostatna, ali osim toga što nisu dostatna nisu ni u skladu s prioritetima kapitalnih investicija koje su predviđene u Gradskoj četvrti Retfala. Iznos koji je planiran za našu četvrt pokriva tek jedan mali dio sanacije nogostupa i javne rasvjete, obzirom na broj ulica i veličinu GČ Retfala.

Koji su najveći problemi GČ Retfala?

– Vijećnici HDSSB-a u GČ Retfala (pobjednička lista) zalažu se za realizaciju programa koji je usuglašen zajedno sa sugrađanima i on definira tri glavna prioriteta.

PRIORITETI Potrebno je izgraditi višenamjenski objekt – stalni prostor GČ Retfala s pripadajućim prostorom za rad udruga, dvorana, u drugom dijelu zatvorena tržnica te prostor knjižnice; izgradnju športsko-rekreacijskog centra Pampas za koji je Gradska četvrt izdvojila 50.000 kuna za projektnu dokumentaciju, ali su HDZ i SDP odustali od ovog projekta i prenamijenili sredstva za druge namjene; izgradnju biciklističkih staza i novu prometnu regulaciju.

Kako ocjenjujete suradnju vaše Gradske četvrti s Gradom?

– Mi smo dio Grada, ali mišljenja smo da ta suradnja nije dovoljno dobra i da mora i trebala bi biti daleko bolja.

Kakve ideje imate kada se govori o izdvajanjima proračunskih sredstava? U što mislite da je potrebno usmjeriti proračunska sredstva? Odnosno, gdje treba oduzeti da bi se negdje drugdje uspjelo namiriti?

– Izdvajanje proračunskih sredstava mora biti usmjereno ka realizaciji projekata koji su prioriteti, a već su predloženi i potrebni su u GČ Retfala. Vijećnici u Gradskom vijeću predlagali su do sada niz amandmana prilikom donošenja Proračuna Grada. Mišljenja smo da ne treba nigdje oduzimati nego izvršiti obećanje i stvoriti nove prihode.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost Proračuna je jako važna, ali je još važnije donositi Odluke o realizaciji projekata za koje je nadležna Gradska uprava te je dužna osigurati sredstva.

Referira se na:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s