Mirta Vlahović, vijećnica GČ Industrijska četvrt

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 495.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za GČ Industrijska četvrt dovoljno?

– Sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora uvijek bi mogla biti veća. Potrebe svih gradskih četvrti i mjesnih odbora su velike međutim novca je malo. Trenutno moramo biti zadovoljni s izdvojenim sredstvima i nadati se skorom povećanju istih.

Koji su najveći problemi GČ Industrijska četvrt?

– Postoje problemi u zapadnom predgrađu te perifernim dijelovima četvrti gdje imamo problem naselja koja imaju niži infrastrukturni i komunalni standard.

ZAPADNO PREDGRAĐE Prioriteti su nam izgradnja nogostupa i postavljanje javne rasvjete kako bi stanovnicima tog dijela četvrti osigurali kvalitetniju i sigurniju svakodnevicu.

Ogroman problem je što stanovnici tog dijela četvrti nemaju čak ni autobusnu liniju te oni koji ne posjeduju automobile moraju pješice prijeći preko C poligona što predstavlja i veliki sigurnosni problem, baš kao i sama loša povezanost naselja Filipovice s centrom grada.

Kako ocjenjujete suradnju vaše Gradske četvrti s Gradom, čime ste zadovoljni, a čime ne u komunikaciji s gradskom upravom?

– Suradnja s gradskom upravom je vrlo dobra, smatram da se korektno odrađuju svi prioriteti shodno mogućnostima te je komunikacija na visokom nivou.

Kakve ideje imate kada se govori o izdvajanjima proračunskih sredstava? U što mislite da je potrebno usmjeriti proračunska sredstva? Odnosno, gdje treba oduzeti da bi se negdje drugdje uspjelo namiriti?

– S obzirom na tešku ekonomsku situaciju u kojoj se nalazimo, smatram da je vrlo teško odrediti s kojih pozicija oduzeti novce i kamo ih preusmjeriti.

RACIONALNO Mi ne raspolažemo samostalno sredstvima iz proračuna koja nam pripadaju kao gradskoj četvrti, već donosimo odluke o prioritetima u četvrti i odlučujemo što ćemo u tekućoj godini raditi za dobrobiti svih naših sugrađana, te istim redoslijedom nastavljamo u sljedećoj godini i trudimo se biti što racionalniji s obzirom da je potreba mnogo.

Smatram da je razvoj i održavanje infrastrukture pozicija na koju svakako treba ići većina sredstava.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Smatram da je transparentnost ključna za pravedno i pošteno izvršenje proračuna, i ujedno omogućuje građanima uvid gdje i na koji način se troši novac.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s