Ivica Čolić, vijećnik Gradske četvrti Donji grad
Ivica Čolić, vijećnik Gradske četvrti Donji grad

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 540.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za Gradsku četvrt Donji grad dovoljno?

– Što se tiče samih sredstava koja se izdvajaju za Gradske četvrti ona nisu dovoljna. Po mojem mišljenju, pritom ne ulazim u mišljenje drugih vijećnika iz vijeća naše gradske četvrti, to nije dovoljno kako bi podigli razinu kvalitete na primjereni nivo koji bi zahtjevalo 21. stoljeće. Gradski proračun je nedostatan i za sve ono što bi trebao sam grad Osijek.

MAKSIMALNO Svaka gradska četvrt dobije maksimalno koliko može, da postoji i vagon novca, uvijek će ga nedostajati jer potrebe su ogromne.

Koji su najveći problemi GČ Donji grad?

– Dosta se uložilo u rekonstrukciju i popravak nogostupa. Ako se malo prošećete kroz našu četvrt, vidjet ćete da je dosta napravljeno, ali i da se još puno toga mora učiniti. Uvijek nas na sjednici Gradskog vijeća dočeka nešto što gori.

Kako ocjenjujete suradnju vaše Gradske četvrti s Gradom?

– Moram biti iskren, komunikacija s gradskom upravom je na vrlo visokom nivou, ni najmanjih problema nismo imali, svi zahtjeve koje su imali prema Gradu odmah su uzeti u razmatranje i gradske službe su reagirale promptno. Pritom, ne mogu ne pohvaliti jednu gradsku službu.

UREDAN I ČIST Imao sam prilike razgovarati s kolegama iz drugih gradova i svi se oni kada dođu u Osijek strahovitio iznenade koliko je Osijek uredan i čist grad. Sve pohvale idu na račun Unikoma.

Infrastrukturno je Osijek na vrlo visokom nivou.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost je vrlo važna, čak i krucijalna.

Referira se na:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s