Željka Bertović, vijećnica Vijeća Gradske četvrti Gornji grad
Željka Bertović, vijećnica Vijeća Gradske četvrti Gornji grad

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 540.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za GČ Gornji dovoljno?

– Iznos koji je za GČ Gornji grad namijenjen iz gradskog proračuna nije dovoljan. Od tih sredstava gotovo čitav iznos, odnosno 500.000 kuna, odlazi na program održavanja nogostupa, ali puno toga se još treba napraviti, iako se ne može reći ni da se ništa ne radi.

ZRINJEVAC Mene zanima kada će na red doći sportske dvorane i park Zrinjevac jer svakog dana tim putem puno ljudi prolazi do autobusnog i željezničkog kolodvora i tu je veliki promet, a za što do sada nije bilo novca.

Da iz gradskog proračuna dobijemo barem još 300.000 kuna puno bi nam značilo jer ipak je GČ Gornji grad najveća gradska četvrt. S više novca iz gradskog proračuna za Gradsku četvrt Gornji grad riješilo bi se pitanje parka Zrinjevac, kao što se svojedobno riješio problem silosa.

Koji su najveći problemi GČ Gornji grad?

– U našoj je gradskoj četvrti najveći problem nedostatak biciklističkih staza, nogostupi i rasvjeta, na to nam dolazi najviše pritužbi od naših sugrađana.

Kako ocjenjujete suradnju vaše Gradske četvrti s Gradom?

– Jako smo zadovoljni suradnjom s Gradom.

SURADNJA Surađujemo jako dobro sa svim službama, sve što tražimo to se i napravi, naravno u skladu s financijskim mogućnostima Grada.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost proračuna je najvažnija. Građani trebaju znati gdje odlazi njihov novac, bez transparentnosti nema ni povjerenja.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s