Marin Babić, vijećnik HNS-a u Vijeću Gradske četvrti Jug 2
Marin Babić, vijećnik HNS-a u Vijeću Gradske četvrti Jug 2

Koliko su sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za programe prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora dovoljna? Je li 540.000 kuna koliko je ove godine planirano iz gradskog proračuna za GČ Jug II dovoljno?

– S obzirom na potrebe, veličinu i broj stanovnika naše gradske četvrti smatram da bi i veći iznos bio nedovoljan, ali kako smo svi zajedno svjesni ekonomske situacije u kojoj se nalazimo, moramo biti zadovoljni i s izdvojenih 540.000 kuna te ih iskoristiti na najbolji mogući način.

Koji su najveći problemi Gradske četvrti Jug II?

– Ne mogu kategorizirati probleme od najmanjih do najvećih. Problema svakako ima, međutim smatram da se svaki problem može i mora riješiti na dobrobit svih naših sugrađana.

POVEZNICA U krajnju ruku i jesmo tu da budemo poveznica između građana i gradske uprave te upravo uz sugestije sugrađana pokušamo otkloniti sve nepravilnosti i nedostatke na obostrano zadovoljstvo.

 

Kako ocjenjujete suradnju vaše Gradske četvrti s Gradom, čime ste zadovoljni, a čime ne u komunikaciji s gradskom upravom?

– U pravilu je suradnja GČ Jug II s Gradom na zadovoljavajućoj razini iako iz ove pozicije vjerujem da može biti i bolja.

Kakve ideje imate kada se govori o izdvajanjima proračunskih sredstava? U što mislite da je potrebno usmjeriti proračunska sredstva? Odnosno, gdje treba oduzeti da bi se negdje drugdje
uspjelo namiriti?

– Osobno smatram da bi se trebala izdvojiti sredstva za izgradnju toliko puta spomenute Intrazonske cestu koju smatram prioritetom svih prioriteta jer se izgradnjom iste rješava problem Opatijske ulice koja bi trebala biti pješačka zona.

PONTON Pored toga možemo razgovarati i o groblju na Jugu II, rekonstrukciji cesta i nogostupa, pontonu na bajeru Jug II.

Također, smatram da bi se i sredstva namijenjena udrugama na području gradske četvrti trebala povećati radi opstojnosti istih.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost je vrlo važan čimbenik u upravljanju javnim financijama pa tako i za sam proračun. Hvalevrijedan je potez pokretanje projekta “Čist račun – osječki proračun” gdje se građani mogu detaljnije informirati gdje i na koji način se troši novac iz proračuna te davati komentare, kritike i pohvale.

REFERIRA SE NA: 

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti 

One comment

  1. Budućnost Hrvatske narodne stranke. Iskreno se nadam da će to prepoznati i vodstvo iste, ovaj dečko im može biti rješenje za budućih 40 godina, samo ako ga ispravno isprofiliraju kao političara. Sretno!

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s