Grad će s 1.500.000 kuna sufinancirati izgradnju Centra za autizam

Grad Osijek obvezuje se u 2016. godini sufinancirati izgradnju objekta Centra za autizam u iznosu od 1.500.000, rečeno je na stručnom skupu o autizmu „Važnost pravovremene dijagnostike i rane intervencije kod osoba s poremećajem iz autističnog spektra” održanom 25. travnja.

Skup je organizirala Škola za osposobljavanje i obrazovanje Vinko Bek, Osijek.

SPORAZUM Podsjetimo kako je Grad Osijek s Ministarstvom socijalne politike i mladih, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvom zdravlja i Osječko-baranjskom županijom sklopio Sporazum o suradnji u uspostavi Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, Osijek.

Za uspostavu Centra koristit će se organizacijski i prostorni potencijali postojeće Škole za osposobljavanje i obrazovanje “Vinko Bek” sa sjedištem u Osijeku, Vinkovačka 3, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija.

OBVEZA U Sporazumu je određeno da će Grad Osijek sudjelovati u financiranju rekonstrukcije, odnosno izgradnje prostora te financirati plaće za zaposlenike koji obavljaju poslove predškolskog odgoja i obrazovanja, a koji obuhvaćaju do dva edukacijsko-rehabilitacijska stručnjaka i jednog djelatnika medicinskog profila za rad s djecom koja imaju prebivalište na području Grada Osijeka u najviše dvije skupine.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s