JURICA BARAĆ Grad Osijek je od samog početka Pannonian Challengea jedan od glavnih stupova potpore

Jurica Barać, voditelj projekta Pannonian Challenge
Jurica Barać, voditelj projekta Pannonian Challenge

Pannonian Challenge se ove godine održava 17. puta zaredom, koliko se toga promijenilo u odnosu Grada u ovih 17 godina?

– Od poslijeratnog druženja do svjetski priznatog događaja – Pannonian Challenge je punih šesnaest godina rastao zahvaljujući brojnim sportašima, entuzijastima, osječkoj publici i naravno partnerima koji su prepoznali ovaj projekt. Uskoro ćemo biti i punoljetni.

Grad Osijek će sa 100.000 kuna financirati ovogodišnji Pannonian Challenge, jeste li zadovoljni iznosom?

– Grad Osijek je od samog početka događaja pokrovitelj i sigurno jedan od glavnih stupova potpore projektu no taj stup nažalost nije dovoljno jak kako bi podnio teret događaja u koji je PC prerastao.

POTREBNA VEĆA POTPORA Izuzetno smo zahvalni iznosom i ostalom potporom koju Grad pruža no ukoliko želimo zadržati nivo kvalitete događaja i nastaviti s rastom, to će morati biti veća potpora.

Kako ocjenjujete suradnju s Gradom? Je li grad u dovoljnoj mjeri prepoznao potencijal Pannonian Challenge koji je postao brend Osijeka?

– Kao što sam rekao, s Gradom imamo vrlo dobar odnos, bilo je dosta trzavica no mislim da iz dana u dan stvari idu na bolje. Mislim da se svi moramo još više uključiti u razvoj događaja kako bi cijeli grad i cijela regija maksimalno profitirala od događaja. Ovdje ne mislim samo na dohodak od posjetitelja i događaja već na razmjenu znanja, kontakata, iskustva i brojnih drugih prilika koje ovaj događaj donosi sa sobom. Recimo, ove godine TV prijenos radi vodeća svjetska medijska agencija IMG i mislim da puno mladih koji se kreću baviti medijskim businessom može doći i naučiti puno o tome.

Hrvatska turistička zajednica potvrdila je potporu u organizaciji u iznosu od milijun kuna, koliko vam znači potpora ne samo na lokalnoj već i na državnoj razini? Koliki je zapravo trošak organizacije?

– Zahvaljujemo se Hrvatskoj turističkoj zajednici koja je također prepoznala vrijednost događaja i samim time PC uvrstila u top manifestacije u Hrvatskoj.

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA Sredstva u iznosu od milijun kuna će nam omogućiti da lakše pretrpimo troškove koji se procijenjuju na pet milijuna kuna.

Također mislim da je ovo jako dobra investicija od strane HTZ-a jer samo medijska vrijednost događaja iznosi 115 milijuna eura. Ne smijemo zaboraviti i druge naše partnere koji financiraju velik dio događaja a to su: VIPnet kao generalni sponzor, HEP, Zagrebačka banka, Franck, Red Bull, Cedevita, Konzum, Sony Mobile, Županija, TZ Osijek i drugi.

Ovogodišnji Pannonian Challenge najavljen je kao spektakularniji od svih prethodnih, što nas očekuje ove godine?

– Ponosni smo najaviti Svjetski kup u BMXu koji će biti dio ovogodišnjeg Pannoniana i tako uz Montpellier, Denver, Edmonton i Chengdu biti dio svjetske serije. Događaj će trajati 8 dana, očekujemo preko 500 sportaša, 100 glazbenika, 150 volontera i preko 20.000 posjetitelja koji će kao i svake godine uživati u pozitivnoj atmosferi PCa.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Kao i u svemu transparentnost je izuzetno važna. Ponosni smo na naš grad koji je, kako kažete, vodeći na listi transparentnosti i nadamo se da će u budućnosti biti i još transparentniji.

O NAMA OVISI Kada pričamo o Gradu i o Pannonianu pričamo o svima nama. Znamo da je Slavonija zapuštena i jedino o nama samima ovisi hoće li ostati tako ili ćemo se svi pokrenuti i dati maksimum kako bi dobili ono što zbilja zaslužujemo.

Puno je priča kako je ovdje loš standard, kako mladi odlaze, kako nemamo novaca no jesmo li se zapitali što smo mi sami napravili po tom pitanju – svatko od nas?

REFERIRA SE NA: 

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: