Andrea Božić, tajnica KUD-a "Josip Šošić" Tenja
Andrea Božić, tajnica KUD-a “Josip Šošić” Tenja

Iz gradskog proračuna u 2016 za KUD Josip Šošić, odnosno organizaciju manfestacija koje su postale brend ne samo vašeg KUD-a već i Tenje, Pokladno jahanje i Slavonijo u jesen si zlatna, planirano je ukupno 25.000 kuna. Jeste li zadovoljni iznosom? Koliko je on dostatan?

– Što se iznosa tiče, djelomično smo zadovoljni iako on nije dostatan kako bi se u potpunosti realizirali svi naši planovi vezani za manifestacije.

Očekujemo da Grad u skoroj budućnosti ove manifestacije prepozna kao kulturni i turistički potencijal, da se uključi aktivnije u marketing pa čak i u suorganizaciju. “Pokladno jahanje” i “Slavonijo, u jesen si zlatna” su manifestacije već prepoznate i izvan granica naše Žuapnije.

Ovim manifestacijama treba samo još malo financijske i logističke potpore kako bi od njih napravili pravi brend ne samo Tenje nego i Grada Osijeka.

Pomaže li grad i na druge načine rad KUD-a?

Od Grada dobijemo pomoć još u korištenju prostora u novoizgrađenom Hrvatskom domu u Tenji.

Koliko je članova uključeno u rad KUD-a?

– U rad KUD-a je uključeno stotinjak članova. Od dječje i odrasle folklorne skupine, tamburaške sekcije i muške pjevačke skupine Baće.

Koji su drugi izvori prihoda KUD-a?

– Od drugih izvora prihoda moramo istaknuti prihod od članarine i neizostavni dio, a to je prihod od sponzora i donatora koji su prepoznali naš rad i godinama nam pomažu unatoč teškoj financijskoj situaciji u gospodarstvu.

Koliki je godišnji proračun KUD-a?

– Zajedno s manifestacijama, putovanjima i svim ostalim financijskim izdatcima proračun je veći od 100.000 kuna.

Kako ocjenjujete suradnju s Gradom?

– Suradnja s Gradom i odjelom koji je zadužen za našu “branšu” je zadovoljavajuća. Svjesni teške financijske situacije ipak se nadamo da će u budućnosti biti više potpore našim manifestacijama.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost je izuzetno važna, građani moraju znati gdje se njihov novac troši. Nama javno iznošenje ovih podataka koristi, jer ustvari tada ljudi mogu procjeniti kako sa skromnim sredstvima i ogromnim volonterskim radom i trudom zapravo činimo čuda.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s