JESENKA RICL Financiranje doživljavamo kao moralnu obvezu Grada Osijeka u podupiranju našeg rada

Jesenka Ricl, predsjednica udruge CroCulTour
Jesenka Ricl, predsjednica udruge CroCulTour

Za program Osječka Tvrđa iz gradskog proračuna izdvojeno 4.000 kuna, jeste li zadovoljni iznosom?

– Svjesni smo koje su mogućnosti grada Osijeka što se tiče sredstava iz gradskog proračuna za udruge u kulturi. Mi nikada ni ne očekujemo pretjerane iznose jer smo naučeni da će ti iznosi biti simbolični. U svakom slučaju, nama taj iznos dobro dođe jer njime ipak pokrijemo dio stavki iz troškovnika za realizaciju jedne kazališno-turističke prestave.

ODRŽIVOST Ono čime se vodimo je kulturno-turističko poduzetništvo, održivost, odnosno da sami svoje novce zaradimo te da ih možemo preraspodijeliti u financiranje stavaka iz troškovnika.

Nama financiranje iz gradskog proračuna znači kao moralna obveza grada Osijeku u podupiranju našeg rada. Financijski ima vrijednost, ali veća je vrijednost  podrška Grada Osijeka za svoj rad. Najlakše je od nekoga dobiti novce, a najveća vrijednost projekta je kada sami zaradite novce, odnosno kada imate kakav projekt koji na tržištu možete prodati.

Je li u gradu Osijeku preopznat potencijal kulturnog poduzetništva?

– Bilo koja vrsta poduzetništva traži visoke napore da se sve aktivnosti provedu i da dođete do rezultata, odnosno profita. Kulturno poduzetništvo je samo jedan segment poduzetničkog sektora i nije poanta što bi grad Osijek trebao prepoznati kulturno poduzetništvo. To će se dogoditi s vremenom kada svi manji pojedinci prepoznaju kulturu koja može biti ekonomski vrednovana kroz poduzetništvo. Ne govorinmo o eksploataciji već da ljudi koji se bave kulturom mogu živjeti od toga.

Koji su slijedeći koraci u projektu Zaboravljena Tvrđa?

– Imamo gotov proizvod kojega ćemo plasirati na tržište, planiramo napraviti što veći broj izvedbi na način da prodajemo karte gledateljima i da prodajemo pakete turističkim agencijama koje se bave kongresnim turizmom. To bi nam bila najinteresantnija niša jer bismo na takav način uspjeli imati održiv kontrolirani proizvod.

PREDSTAVA ZA GRAĐANE Ove ćemo godine za građane Osijeka imati deset izvedbi predstave Zaboravljena Tvrđa – Vinski trg i pritom se pokušati maksimalno svinuti da ulaznice budu puno niže nego što je to realno.

Moramo prvo približiti proizvod našim građanima, a onda će nam lakši posao biti približiti ga grupama koje u grad Osijek dolaze poslovnim turizmom. Cilj nam je zabava, ali i oživljavanje Tvrđe kao prostora u kojem se treba češće obitavati.

 

Kako ocjenjujete suradnju s Gradom?

U konačnici, zadovoljna sam suradnjom s Gradom. Koliko svi skupa možemo doprinijeti da atmosfera u Osijeku bude bolja, da jedne druge više motiviramo, a ne spočitavamo, to ne ovisi samo o Gradu već o svima nama.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: