Grad Osijek će sufinancirati kupnju zemljišta za mlade obitelji

Grad Osijek objavio je Natječaj o prodaji građevinskog zemljišta mladoj obitelji radi izgradnje vlastite stambene zgrade na području grada Osijeka.

Radi se o formiranim građevinskim česticama koje ispunjavaju uvjete za ishođenje dokumenata za građenje, a nalaze se u Ulici jela u Osijeku.

Pod pojmom: „mlada obitelj“ smatra se ponuditelj i njegov bračni drug pod uvjetom da nisu navršili 41 godinu života, te da svoje stambeno pitanje rješavaju stjecanjem vlasništva nad nekretninom po prvi puta. Također, mlada obitelj je i jednoroditeljska obitelj koju čine dijete odnosno djeca i jedan roditelj pod uvjetima iz prethodnog stavka.

Početna prodajna cijena građevinskog zemljišta iznosi 18 eura po kvadratu u kunskoj protuvrijednosti, a Grad Osijek će sufinancirati kupovinu u iznosu koji odgovara zbroju postotaka, od uplaćene kupoprodajne cijene.
Tako će obitelj 10 posto dobiti za svako maloljetno dijete, za status podstanara najmanje 6 mjeseci prije objave natječaja te za 10 do 15 godina trajanja bračne zajednice. Za stanovanje kod roditelja će dobiti 5 posto kao i za do 10 godina trajanja bračne zajednice dok će za one iznad 15 godina trajanja bračne zajednice dobiti 15 posto.

Sve detalje i uvjete potražite OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s