Majda Milinović, voditeljica dječjeg zbora Osječki zumbići
Majda Milinović, voditeljica dječjeg zbora Osječki zumbići

Za Dječji zbor Osječki zumbići iz gradskog je proračuna u 2015. izdvojeno 10.000 kuna, za što je taj iznos namijenjen?

– Taj je iznos namijenjen za našu redovnu umjetničku djelatnost koja se prvenstveno odnosi na umjetnički rad zbora, odnosno održavanje radionica zborskog pjevanja za 120 članova, šest puta tjedno. U 2015. godini smo imali koncertna gostovanja po školama u Osijeku i Županiji, nastupili smo i u sklopu Adventa u Tvrđi, a naša najstarija skupina Zumbića sudjelovala je u izvedbi opere G. Puccinija, Tosca, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

MANIFESTACIJE Često sudjelujemo u različitim dječjim manifestacijama, proslavama Grada i Županije, a osobito za potrebe predškolskih i osnovnoškolskih ustanova, domova za nezbrinutu djecu i slično.

U veljači smo održali i tradicionalni maskenbal Osječkih zumbića kojemu se naši pjevači osobito vesele. U razdoblju koje je pred nama sudjelovat ćemo na dječjim festivalima, pripremiti i organizirati proljetnu školu zborskoga pjevanja i nadamo se provesti radionicu po pedagoškim načelima Montessori pedagogije za sve naše skupine.

OPREMA Novac među ostalim trošimo i za najam opreme koja uključuje ozvučenje, rasvjetu i drugo… Tih 10.000 kuna pokrit će barem dio naših potreba jer su naši troškovi puno veći od tog iznosa.

Pomaže li Grad djelatnost zbora na druge načine?

– Mi djelujemo u gradskom prostoru, ne plaćamo najam, ali podmirujemo troškove održavanja prostora i sve u vezi s tim. Lani smo prostor i renovirali i uložili vlastita sredstva kako bi ga prilagodili svojim potrebama jer je stvarno već bio oronuo. S obzirom koliko radimo i koliko vremena ondje provodimo, morali smo ga prilagoditi i unaprijediti ga. Obzirom da je riječ o zgradi starije izgradnje, potrebno je u nju još ulagati, promijeniti krov, stolariju i slično, ali za to nažalost nemamo sredstava.

Koliko je djece uključeno u rad zbora?

– Trenutno imamo oko 120 djece predškolske i rane školske dobi koja su podijeljne u tri skupine. U najmlađoj skupini su djeca dobi od četiri i pol do sedam godina, u srednjoj skupini su djeca starosti između sedam i deset godina, dok su u najstariju skupinu, Zlatne zumbiće, uključena djeca u dobi od 10 do 14 godina.

Koji su drugi izvori prihoda zbora?

– Prema Statutu naše Udruge, funkcioniramo na plaćanju godišnje članarine za sve članove. To nam je ujedno i najveći izvor financiranja kako bismo mogli provoditi sve aktivnosti kojima se bavimo.

Jeste li zadovoljni suradnjom s Gradom?

– Zadovoljni smo suradnjom s Gradom jer već dugi niz godina prepoznaju kvalitetu rada našega zbora i vrijednosti koje kod djece i mladih razvija Glazbena radionica mladih Polifonija.

DVORANA Osobito smo zahvalni na prostoru koji koristimo jer odgovara našim potrebama, dvorana je akustički izvrsna i koristimo ju u brojnim terminima u kojima radimo s velikim brojem naših članova.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s