MAJDA MILINOVIĆ Grad dugi niz godina prepoznaje kvalitetu rada Osječkih zumbića

Majda Milinović, voditeljica dječjeg zbora Osječki zumbići
Majda Milinović, voditeljica dječjeg zbora Osječki zumbići

Za Dječji zbor Osječki zumbići iz gradskog je proračuna u 2015. izdvojeno 10.000 kuna, za što je taj iznos namijenjen?

– Taj je iznos namijenjen za našu redovnu umjetničku djelatnost koja se prvenstveno odnosi na umjetnički rad zbora, odnosno održavanje radionica zborskog pjevanja za 120 članova, šest puta tjedno. U 2015. godini smo imali koncertna gostovanja po školama u Osijeku i Županiji, nastupili smo i u sklopu Adventa u Tvrđi, a naša najstarija skupina Zumbića sudjelovala je u izvedbi opere G. Puccinija, Tosca, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

MANIFESTACIJE Često sudjelujemo u različitim dječjim manifestacijama, proslavama Grada i Županije, a osobito za potrebe predškolskih i osnovnoškolskih ustanova, domova za nezbrinutu djecu i slično.

U veljači smo održali i tradicionalni maskenbal Osječkih zumbića kojemu se naši pjevači osobito vesele. U razdoblju koje je pred nama sudjelovat ćemo na dječjim festivalima, pripremiti i organizirati proljetnu školu zborskoga pjevanja i nadamo se provesti radionicu po pedagoškim načelima Montessori pedagogije za sve naše skupine.

OPREMA Novac među ostalim trošimo i za najam opreme koja uključuje ozvučenje, rasvjetu i drugo… Tih 10.000 kuna pokrit će barem dio naših potreba jer su naši troškovi puno veći od tog iznosa.

Pomaže li Grad djelatnost zbora na druge načine?

– Mi djelujemo u gradskom prostoru, ne plaćamo najam, ali podmirujemo troškove održavanja prostora i sve u vezi s tim. Lani smo prostor i renovirali i uložili vlastita sredstva kako bi ga prilagodili svojim potrebama jer je stvarno već bio oronuo. S obzirom koliko radimo i koliko vremena ondje provodimo, morali smo ga prilagoditi i unaprijediti ga. Obzirom da je riječ o zgradi starije izgradnje, potrebno je u nju još ulagati, promijeniti krov, stolariju i slično, ali za to nažalost nemamo sredstava.

Koliko je djece uključeno u rad zbora?

– Trenutno imamo oko 120 djece predškolske i rane školske dobi koja su podijeljne u tri skupine. U najmlađoj skupini su djeca dobi od četiri i pol do sedam godina, u srednjoj skupini su djeca starosti između sedam i deset godina, dok su u najstariju skupinu, Zlatne zumbiće, uključena djeca u dobi od 10 do 14 godina.

Koji su drugi izvori prihoda zbora?

– Prema Statutu naše Udruge, funkcioniramo na plaćanju godišnje članarine za sve članove. To nam je ujedno i najveći izvor financiranja kako bismo mogli provoditi sve aktivnosti kojima se bavimo.

Jeste li zadovoljni suradnjom s Gradom?

– Zadovoljni smo suradnjom s Gradom jer već dugi niz godina prepoznaju kvalitetu rada našega zbora i vrijednosti koje kod djece i mladih razvija Glazbena radionica mladih Polifonija.

DVORANA Osobito smo zahvalni na prostoru koji koristimo jer odgovara našim potrebama, dvorana je akustički izvrsna i koristimo ju u brojnim terminima u kojima radimo s velikim brojem naših članova.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s