Tihomir Slivka, tajnik i producent HKUD-a Osijek 1862

Za HKUD Osijek 1862 iz gradskog proračuna lani je izdvojeno 35.000 kuna, za što je taj iznos namijenjen?

– Taj iznos je namijenjen za redovno djelovanje i dijelimo ga na tri dijela, koliki god taj iznos bio. Jedan je dio za realizaciju koncerta Pozdrav proljeću, trećina je namijenjena za korištenje u organizaciji turneja, odnosno naših putovanja, a ako toga nema onda na kupovinu instrumenata i dijelova nošnji, a treći dio je za naš božićni i novogodišnji koncert.

Koji su drugi izvori prihoda?

– Dobijemo dio sredstava iz Osječko-baranjske županije za manifestaciju “Šokačka se grana vije” i dio iz stavke Ministarstva kulture na koje se nominiramo kod nabavke i restauracije glazbala i edukacije te međunarodne kulturne suradnje.

Koliki je godišnji proračun HKUD-a?

– Sveukupno iz svih izvora raspolažemo s 260.000 kuna. Taj je iznos za redovno djelovanje i da svake druge godine možemo napraviti nešto novo, neku koreografiju ili vokalno instrumentalnu točku.

Koliko članova broji HKUD Osijek 1862?

– Onaj ansambl, odnosno reprezentacija koja istrčava i predstvalja naš folklor na domaćoj i međunarodnoj sceni broji 59 duša, njih prati B skupina koja je na razini oko 20 članova, C skupina raste do 39 članova, a najmanja skupini klinaca u dobi od 5 do 7 godina koji tek ulaze u ovaj svijet, broji 19 članova. Zajedno sa svim veteranima ukupno 204 člana.

Jeste li zadovoljni suradnjom s Gradom?

– Zadovoljan sam, zdravo surađujemo. Ne očekujem ništa više od ovoga što jest. Jedino s čime ne mogu biti zadovoljan sredstva su koja dobijamo, a uzrok tome je nedostatak evaulacije o tome tko što radi.

PARAMETRI Ne možemo svi biti u istom košu. Znamo tko koliko postoji, a to je jedan parametar. Drugi je što i kako izvodi te koja je težina programa, a treći je trenutna situacija jer nekada najbolji nije najbolji. Treba voditi računa o tome.

Nisu to neka velika odstupanja, a kada bi se malo ispravilo, mislim da bi stvari drugačije izgledale.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Proračun je javna stvar, to su novci svih nas. Jako je važna tranparentnost da bi mogli svi zajedno pronaći varijantu i pomoći kako Grad nama tako i mi Gradu.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s