Održana prva koordinacija Stožera za obranu od najezde komaraca

 

Svi sudionici sustava kontrole komaraca na području Grada Osijeka u 2016. su poznati te su potpisani i svi potrebni ugovori, no ukazala se potreba i za odžavanjem prve koordinacije za sezonu 2016. kako bi se utvrdila spremnost izvođača i pružatelja usluga, utvrdila pravila najave, potvrda i dostavljanja izvješća.

NEPOŠTIVANJE PROCEDURE Praksa je do ovih godina pokazala da se tijekom izdavanja, zaprimanja, potvrde primitka, provedbe, izvještavanja i kontrole ne poštuje procedura utvrđena na ranijim pripremnim sastancima te potpisanim ugovorima.

Sjednica Stožera za obranu od najezde komaraca za područje Grada Osijeka održana je 21. ožujkau Gradskoj upravi na kojoj je bilo riječi o do sada poduzetim mjerama i provedenim aktivnostima, stanju vodostaja i rezultatima istraživanja u ovoj godini, procjeni epidemiološkog rizika pojave Zika virusa i virusa Zapadnog Nila na području Osječko-baranjske županije, spremnosti, opremljenosti, broju ekipa, količini i vrsti sredstava na skladištu te mogućnosti dobave istih. Govora je bilo i o procjeni vremena očekivanih prvih tretmana, područja i vrste tretmana te ostale inofrmacije potrebne za držanje stvari pod kontrolom.

 

Na sjednici Stožera je predstavljen i projekt provedbe trajnog informiranja i edukacije pučanstva putem edukativnih plakata „Što napraviti kako bi komaraca u Vašem dvorištu bilo manje?“ kojega su pripremili Pestrid d.o.o. iz Bilja, Odjel za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Grad Osijek.

IZ PRORAČUNA Za kontrolu komaraca Grad Osijek iz ovogodišnjeg proračuna izdvaja 4.500.000 kuna.

Priopćenje Stožera za obranu od najezde komaraca pogledajte OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s