Tomislav Livaja, voditelj KUD-a Sarvaš
Tomislav Livaja, voditelj KUD-a Sarvaš

S kojim je iznosom iz gradskog proračuna financiran KUD Sarvaš?

– Dobili smo 3.000 kuna prošle godine putem natječaja za otkup muških sandala i materijala za izradu muških gaća te još 1.500 kuna od Savjeta mladih za održavanje vikend radionica.

Koji su izvori prihoda KUD-a?

– Imamo članarine kojima pokrijemo puko preživljavanje u smislu putovanja i troškova goriva.

Mjesni odbor nam je omogućio besplatno korištenje prostora, a sve drugo dobijemo putem namjenskih sredstava Ministarstva kulture, Županije i Grada.

Koliko članova broji KUD?

– S djecom imamo 35 aktivnih članova. Članarina je do prije mjesec-dva bila 20 kuna za studente, učenike i umirovljenike, a 40 za zaposlene. Sada smo članarine smanjili na 20 kuna za sve, a 10 kuna za djecu.

Koje ste projekte prijavili na natječaj Grada za potrebe u kulturi u 2016?

– Prijavili smo tri projekta. Tražili smo financijsku potporu za otkup šešira, izradu i otkup nakita od srebra te izradu ženskih oglavlja, ukupno 14.900 kuna.

Jeste li zadovoljni suradnjom s Gradom?

– U principu dosta dobro surađujemo. Volio bih da postoje sredstva za samo održavanje udruge da rasteretimo članove članarina, naravno da se to transparentno i opravda što smo i do sada radili. Mi smo prošle godine ukupno dobili 15.300 kuna što je s obzirom na ono što radimo jako malo.

NAMJENSKA SREDSTVA Da naš KUD dobije 5.000 do 10.000 kuna godišnje uz iznos koji dobijemo kao namjenska sredstva bili bi prezadovoljni.

Primjerice, sada ako želimo ići na nastup moramo platiti autobus 1.500 kuna, a mi za to ne možemo dobiti novce jer ne možemo navesti u program da će nas zvati na neku smotru.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost je prevažna. Izuzetno je bitno da se zna koliko je tko dobio i zašto je dobio. Ja bih, što se tiče namjenskih sredstava bio još rigorozniji. Smatram da ako je udruga dobila sredstva za nešto i to iz nekog nepoznatog razloga nije ostvarila, da iduće godine ne bi bila kompetentna da dobije sredstva.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s