Industrijska zona Nemetin

Industrijska zona Nemetin predstavlja prvu zelenu industrijsku zonu u Republici Hrvatskoj. Korištenjem alternativnih izvora, bit će omogućena proizvodnja električne energije kao i proizvodnja toplinske energije koja će bez naknade biti distribuirana korisnicima zone za potrebe grijanja odnosno hlađenja njihovih industrijskih postrojenja.

Deset je ključnih prednosti ove zone: ukupna površina je 101 Ha, prva je zelena gospodarska zona u Hrvatskoj, ima izvanrednu prometnu povezanost, u neposrednoj je blizini grada Osijeka, prekogranično područje prema Mađarskoj i Srbiji, područje je od posebne državne skrbi, ima dodatne povlastice za investitore, parcele su od 2.500 do 50.000 m2, ima Znanstveni centar za obnovljive izvore energije u Zoni te bioplinsko postrojenje za električnu i toplinsku energiju.

Za Industrijsku zonu Nemetin Grad Osijek iz proračuna izdvaja 6.411.505 kuna.

Razvoj poduzetništva jedna je od ključnih odrednica gospodarske politike Osijeka, a gospodarske zone sredstvo su za njegovo poticanje. Osim Industrijske zone Nemetin, tu su Gospodarska zona Jug, Gospodarska zona Zapad, Gospodarska zona Tenja, Zona skladišta i servisa te Slobodna zona.

Grad Osijek na području gospodarskih zona investitorima osigurava zemljišta opremljena osnovnom infrastrukturom (prometnim površinama, odvodnjom oborinskih i sanitarnih voda, sustavima vodoopskrbe, plinoopskrbe, elektroenergije i telefona),
pogodnosti koje se primjenjuju kroz potporne institucije za poduzetništvo te vlastiti Program olakšica i poticaja investitorima.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s