LUCIJA TADIĆ Ove smo se godine odlučili na sanaciju dječjih igrališta

Lucija Tadić, predsjednica Mjesnog odbora Lijeva obala
Lucija Tadić, predsjednica Mjesnog odbora Lijeva obala

Za Mjesni odbor Lijeva obala u 2016. godini je iz gradskog proračuna predviđeno 243.000 kuna. Što planirate s tim sredstvima?

– Sredstva za MO Lijeva obala su jako mala, nekad smo dobijali čak i dvostruko veći iznos tako da je s ovim iznosom jako teško neke stvari održavati i realizirati. Za ovu godinu smo predvidjeli 130.000 kuna za održavanje nogostupa koje smo započeli, a nismo završili, druga stavka, od 40.000 kuna je javna rasvjeta koju moramo postaviti na određenim mjestima u naselju.

SANACIJA I URBANA OPREMA Imamo dosta dječjih igrališta sa zemljanom površinom pa se dogodi da neki nesavjesni vozači automobilima uđu na igrališta i naprave se utorne rupe tako da smo se odlučili na sanaciju igrališta. Na Biljskoj cesti planiramo postaviti pano, a klupe i kante za smeće mislili smo postaviti na šetnici u Dravskoj ulici.

Imamo i stavku održavanja kanala koji nam prave veliki problem kod visokog vodostaja te sadnju drveća, odnosno zamijenu starih i trulih stabala koja su oštećena još za vrijeme Domovinskog rata, ali sve prema mogućnostima. Puno je stvari koje se moraju realizirati, a malo je sredstava. Polako, ali sigurno vjerujem da ćemo ih sve riješiti.

Koji su najveći problemi Mjesnog odbora?

– Imamo sreće što u gradskoj upravi postoje kapitalne investicije pa ćemo vidjeti što ćemo dobiti od toga. Veliki su nam problem sporedne neasfaltirane ceste.

BLATO Živimo u 21. stoljeću, a djeca nam idu kroz blato do autobusne stanice.

Nastojimo najprije te sporedne ceste koliko toliko realizirati, da svake godine barem po jedna bude asfaltirana, a u planu je i izgradnja društvenog doma u naselju kako bi djeca imala svoj prostor.

U kojoj je fazi projekt društvenog doma?

– Imali smo u planu prostor u vlasništvu Hrvatskih šuma, ali one su to prodale ponuđaču koji je dao nešto veću ponudu nego Grad. Probat ćemo kroz razgovor s gradonačelnikom riješiti problem koji se povlači 15 godina.

Kako ocjenjujete suradnju s Gradom?

– Ne mogu se žaliti, iskreno nisam imala nikakvih problema ni sa sadašnjim, ali ni bivšim gradonačlenikom. Ako ste realni, sve se može dogovoriti.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost je važna, ali još su važniji ljudi koji to provode u djelo.

REFERIRA SE NA: 

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

<span>%d</span> blogeri kao ovaj: