Uskrsnice za umirovljenike i socijalno ugrožene

Umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Osijeka s mirovinom koja ne prelazi iznos od 1.700 kuna Grad će isplatiti Uskrsnicu u iznosu od 200 kuna na kućnu adresu putem poštanske usluge Hrvatske pošte d.d.

Putem poklon kartice Zagrebačke banke d.d. uskrsnice će biti isplaćene i nositeljima prava na naknadu za troškove stanovanja u iznosu 300 kuna, nositelju prava na pomoć u prehrani te beskućniku u iznosu od 200 kuna.

Isplata Uskrsnice obavit će se na temelju evidencije Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo o izdanim i važećim rješenjima, s tim da će se novčana pomoć isplatiti i osobama koje podnesu zahtjev za priznavanje navedenih prava zaključno s danom 25. ožujka 2016., a kojima će rješenjem biti priznato traženo pravo.

Grad pronalazi različite načine, uz one redovite socijalne programe za koje izdvaja pet puta više od zakonima propisanih 5 milijuna kuna, kako bi svojim sugrađanima olakšao život i teške materijalne situacije u kojima su se našli, bilo kao posljedice dugotrajne i sveopće ekonomske krize ili iznenadnih životnih okolnosti. Jedan od takvih primjera je i Zaklada “Srce grada Osijeka” koja se svakodnevno “puni” zahvaljujući građanima koji suosjećaju s onima koji su u potrebi te donirajući sredstva nastoje olakšati im teške životne trenutke.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s