Sufinanciranje obnove pročelja i/ili krovova kulturnih dobara

Objavljen je Javni poziv za sufinanciranje Projekta obnove kulturnih dobara kojim Grad Osijek sufinancira obnovu pročelja i/ili krovova kulturnih dobara na području Osijeka.

Obnovu građevina sufinancirat će bespovratnim sredstvima, maksimalno do iznosa od 499.999 kuna po građevini, a iznos će ovisiti o broju bodova prema određenim kriterijima: ako je zgrada pojedinačno registrirana kao zaštićeno kulturno dobro, prema građevinskom stanju pročelja i krova te zoni kulturno-povijesne cjeline, sukladno Rješenju Ministarstva kulture.

Sufinanciranje obnove kulturnih dobara vršit će se sukladno Listi projekata obnove, koja se oblikuje i dopunjuje prema redoslijedu zaprimanja prijava na otvoreni javni poziv. Poziv ostaje otvoren sve dok se ne realiziraju svi projekti obnove koji su utvrđeni na ovoj listi ili dok postoje osigurana proračunska sredstva Grada Osijeka za svaku godinu.

Model kulturno povijesne cjeline Osijeka možete vidjeti OVDJE, a Otvoreni javni poziv – Projekt obnove kulturnih dobara na području grada Osijeka OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s