Predana prijavna knjiga osječke kanidature za Europsku prijestolnicu kulture

Vladimir Ham, zamjenik gradonačelnika pred samu predaju “bid booka”

Primopredaja “bid booka”, prijavne knjige osječke kandidature za titulu Europska prijestolnica kulture održana je u srijedu, 10. veljače u Zagrebu. A tko će od četiri hrvatska grada, uz Osijek su tu Rijeka, Dubrovnik i Pula, postati Europskom prijestolnicom kulture 2020. godine saznat ćemo 23. ožujka.

– Do tada će u Osijeku biti proveden niz promotivnih aktivnosti koje će grad prezentirati u dijelu koji je izostavljen iz ‘bid booka’, budući da je to službeni dokument ograničen na 100 stranica. Održavat će se panel diskusije, predavanja, okrugli stolovi, ali i umjetnička događanja – najavio je dogradonačelnik Vladimir Ham.

U finalu svih tih programa, Osijek će 17. ožujka posjetiti četiri (od 12) članova povjerenstva koje odlučuje o tituli, te se na terenu upoznati s osječkim konceptom – planovima, smjernicama, lokacijama, infrastrukturom i s ljudima koji su radili na kandidaturi.

– Tih dana bit će potrebno praktično dokazati da je koncept realan, izvediv, da građani Osijeka znaju za kandidaturu, da mnogi o njoj glasno razmišljaju i imaju različite vizije o tome kakvu bi korist grad mogao dugoročno baštiniti iz činjenice da je kulturu izvukao iz institucija i približio je građanima – zaključio je Ham.

Podsjetimo, za Europsku prijestolnicu kulture prošle je godine u Gradskom proračunu planirano 949.500 kuna. Više informacija o tome pogledajte OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s