Željko Bugarić, predsjednik Ženskog košarkaškog kluba Mursa
Željko Bugarić, predsjednik Ženskog košarkaškog kluba Mursa

Iz gradskog proračuna za Košarkaški klub Mursa u 2016. predviđeno je 106.243 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom?

– Uvijek sam zadovoljan, međutim nije nam to dovoljno jer ipak imamo veliki pogon, uz prvu ekipu jako smo orijentirani na mlađe uzraste pa ćemo se morati snalaziti za još sredstava. Grad je dosta toga uzeo u obzir pa nam se poslije prvog šokantnog smanjenja otprije dvije godine pobrinuo vratiti taj iznos što bliže onom prethodnom.

Koliko je klubu neophodno za jednu sezonu?

– Sa 150.000 kuna nekako bi izgurali da možemo platiti sve obaveze tijekom sezone.

Koji su drugi izvori prihoda?

– Osim iz gradskog proračuna, nešto dobijemo od Županijskog saveza, pokušavamo stalno dobiti nekakve donacije pa kad što uspije. Ići ćemo na različite projekte društvene odgovornosti koje tvrtke raspisuju pa ćemo konkurirati.

Što je primarni cilj kluba – rezultat prve ekipe ili rad sa mlađim uzrastima?

– Primarni je cilj održati kvalitetu, što ne možemo bez prve ekipe, ali i održati određenu masovnost kroz stalno obnavljanje kadra i rad s mladima. Na obje stvari radimo paralelno i nismo željeli zapostaviti ni jedno ni drugo.

Jeste li zadovoljni modelom financiranja sporta u gradu?

– Znam da klub dobije od Grada koliko može i s te sam strane zadovoljan, može mi biti žao što muški sportovi dobijaju više od ženskih, ali opet gradske strukture ipak nastoje sve skrpati sukladno mogućnostima da sve može normalno funkcionirati, ipak dobijemo na raspologanju dvoranu, financiran nam je jedan trener koji radi sa svim uzrastima. Moramo biti zadovoljni s obzirom na situaciju.

Jeste li zadovoljni suradnjom s Gradom?

– Jako sam zadovoljan. Znamo da nema sredstava, ali ipak nam u Gradu hoće saslušati argumente i pomoći kada se dogodi nešto izvanredno.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Transparentnost je vrlo važna. Općenitio percepcija proračuna je nešto iz čega se može grabiti, a transparentnost može utjecati da ne kolaju razne priče, da se ne govori o krađama tamo gdje krađa nema. Jako je važno da proračun bude javan, da se u svim grupama troškova vidi koliko se troši i da to bude jasno građanima.

REFERIRA SE NA: 

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s