ŽELJKO LIJIĆ U 2015. smo obnovili nogostupe u devet retfalačkih ulica

Željko Lijić, predsjednik Gradske četvrti Retfala
Željko Lijić, predsjednik Gradske četvrti Retfala

Iz gradskog proračuna za Gradsku četvrt Retfala u 2015. bilo je izdvojeno 540.000 kuna. Što je učinjeno?

– Za održavanje nogostupa u dijelovima Snježničke, Dalmatinske, Kozjačke (od Čvrsničke do Kordunske te od Kolodvorske do Diljske), Plješevičke, Petefijeve, Marjanske, Kolodvorske, Žumberačke i Kapelske ulice izdvojeno je 470.000 kuna te još 70.000 kuna za fitness sprave na otvorenom i park za pse.

Koliki je iznos planiran u proračunu za 2016. i jeste li zadovoljni iznosom?

– Za Retfalu je i ove godine planiran identičan iznos kao i u prošloj. Koliki god iznos bio, potrebe su uvijek veće nego želje.

RECESIJA Uvažavajući kako unatrag nekoliko godina nema porasta gradskog proračuna i kako su još uvijek godine recesije, ne možemo biti nezadovoljni dobivenim sredstvima.

Druga je stvar kako njih možemo iskoristiti. U cjelini smo relativno zadovoljni.

Što je planirano u ovoj godini?

– U 2016. na održavanje dotrajalih nogostupa bit će izdvojeno 365.000 kuna, 50.000 kuna za javnu rasvjetu u podvožnjaku na Svilajskoj te još 125.000 kuna za fitness sprave na otvorenom, uređenje izletišta na Pampasu te preinaku odbojkaškog u malonogometno igralište u Žutom naselju.

Izgradnja biciklističke staze u Strossmayeovoj, izgradnja zgrade I. gimnazije te izmještanje Inine benzinske stanice u Petefijevoj ulici kapitalni su projekti u GČ, u kojoj su oni fazi?

– Ti su projekti u ingerenciji Grada, nemamo informacije u kojoj su fazi, ali na terenu ne vidimo konkretne aktivnosti. Crpka je izmještena, no još nisu počeli radovi na uređenju tog prostora.

Koji su najveći problemi u GČ Retfala?

– Problem je biciklistička staza, ona je ključni element urbanističkog razvoja grada i nužno je usklađivanja s drugim dijelovima grada koji imaju kompletno dovršene bicikilstičke staze, a Retfala ju nema.

RASVJETA I BICIKLISTIČKA Imamo nekoliko mračnih točaka, kao što su Fruškogorska i podvožnjak u Svilajskoj i pitanje javne rasvjete je uz biciklističku stazu prioriteti za ovu godinu.

Uređenje izletišta Pampas kako bi se bolje iskoristila ta površina je proces koji će se nastaviti rješavati u godinama koje su pred nama.

Kako ocijenjujete suradnju sa gradom?

– Može i trebala bi biti puno bolja.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Dio građana slabo razumije strukturu proračuna. Građani imaju mogućnosti informirati se o proračunu, druga je stvar što to ne čine.

REFERIRA SE NA: 

Kako smo trošili – Urbanizam i komunalne djelatnosti 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: