Ivica Vasilj, predsjednik Malnogometnog kluba Kelme Osijek
Ivica Vasilj, predsjednik Malnogometnog kluba Kelme Osijek

Malonogometni klub Osijek Kelme dobitnik je Pečata Grada Osijeka za 2015., koliko vam to priznanje znači?

– To je najveće priznanje koje je klub dobio. Iznenadilo nas je, jer ta važna nagrada je stigla nakon svega sedam godina našeg rada i to je najveći pokazatelj kvalitete našeg rada. Pogotovo jer smo se oslonili na rad koji je vezan za našu djecu i naš grad.

PODSTREK Kvalitetnim radom i rezultatima smo uspjeli i to nam je podstrek za dalje.

Iz gradskog proračuna za klub je u 2016 planirano 228.000 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom?

– Apsolutno smo zadovoljni! Mi radimo i djelujemo kako žive građani Osijeka. Realni smo i shvaćamo situaciju, svjesni smo kako je sponzoriranje sporta Gradu veliki teret.

Koji su vam drugi izvori prihoda?

– Mi smo skromni i postavili smo se tako da nam treba za minimum, što znači da na gostovanjima, a niti jedno nemamo u blizini, vrlo rijetko spavamo. Igrači nisu plaćeni osim simboličkih naknada… Želimo biti prvoligaši, ali ne pod svaku cijenu, bitno je da je klub stabilan i da nema nikakvih financijskih obaveza prema drugima. Imamo dvogodišnji sponzorski ugovor sa Mlinarom od 5.000 mjesečno, s Kelmeom imamo 40.000 kuna u opremi. U ovom smo trenutku izuzetno financijski stabilni, bez minusa, obaveza prema sucima i prijevoznicima.

Kakav je vaš proračun u usporedbi sa drugim malonogometnim prvoligašima?

– Imamo najmanji proračun u ligi, ali živimo u prostoru u kojem je vrlo teško naći privredni subjekt koji je spreman uložit u sport.

Kako ocijenjujete suradnju sa gradom?

– Kada bih ocjenjivao naš odnos, ocijenio bih s čistom peticom jer u današnjim vremena u kojima je svima potrebno, nađu se uvijek kvalitetna sredstva.

BESPLATNA DVORANA Izrazito smo zadovoljni načinom kako Grad sponzorira sport, a tu se ne radi samo o financijskim brojkama jer imamo odlične uvjete i dvoranu besplatno na korištenje.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocijenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

– Visina, a onda i transparentnost proračuna su najvažniji. Vi novac ne dobijate zato što se nekome sviđate ili ne, već po jasnim kriterijima. Svatko može vidjeti koliko je tko i zašto dobio.

NAJPOŠTENIJI Model Grada Osijeka je najbolji i najpošteniji model financiranja sportskih klubova u Hrvatskoj.

I to što novac dobijemo u mjesečnim anuitetima je sjajna stvar jer mnogi bi vjerojatno sve potrošili unaprijed na kojekakva pojačanja. Voditi jedan klub je kao voditi domaćinstvo.

REFERIRA SE NA: 

Kako smo trošili – Društvene djelatnosti 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s