Dodijeljeno 120.000 kuna potpora poduzetnicima

Grad Osijek ove je godine raspisao javni poziv u kome je objedinjeno sedam mjera za dodjelu potpora trgovačkim društvima, mikro, malim i srednjim poduzećima te obrtima.

Od sedam mjera pet je novih pa su uz Potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima i Potpore za certificiranje proizvoda i procesa, raspisani pozivi i za Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika; Potpore za nabavu i ugradnju strojeva i opreme; Potpore za izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije; Potpore za izlaganje na sajmovima; Potpore za stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenika.

Namjera ovih potpora je potaknuti gospodarsku aktivnost i jačati konkurentnost poduzetnika. Ove se godine na javni poziv javilo najviše poduzetnika upravo iz prerađivačke industrije i poduzetnika početnika.

– Grad Osijek odlučan je u namjeri poticanja gospodarstva na području grada, sukladno svojim ovlastima i mogućnostima te u idućoj godini za ovu namjenu iz Proračuna planira izdvojiti iznos od 300.000 kuna – najavio je gradonačelnik Ivan Vrkić na današnjoj dodjeli potpora.

Točan popis poduzeća i dodjeljenih iznosa pogledajte OVDJE, a kako smo trošili – Po područjima u 2015. godini OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: