ALEN PRNJAT 108 milijuna kuna za spajanje Gornjeg i Donjeg grada šetnicom

Alen Prnjat, direktor Hrvatskih voda – Vodnogospodarskog odjela Osijek
Alen Prnjat, direktor Hrvatskih voda – Vodnogospodarskog odjela Osijek

Kako ocjenjujete suradnju Hrvatske vode – Grad?

– Suradnja između Hrvatskih voda i Grada Osijeka je izvrsna, o čemu svjedoče dva uspješna zajednička realizirana projekta samo u protekle dvije godine: rekonstrukcija obaloutvrde i uređenje šetnice s vidikovcem na desnoj obali Drave na 22. riječnom kilometru, na potezu Neptun – stara vodovodna centrala kao i netom dovršena rekonstrukcija nasipa Drava-Dunav u Podravlju na lijevoj obali Drave.

SIGURNOST Ovim projektima su Hrvatske vode dodatno osigurale gradska područja od poplava, a grad Osijek predmetne obalne poteze je opremio rasvjetom, urbanom opremom i hortikulturom na zadovoljstvo stanovnika grada na Dravi.

Grad Osijek i Hrvatske vode također surađuju i na realizaciji 70 milijuna eura vrijednog EU Projekta „Osijek“ koji se trenutno nalazi u visokoj fazi realizacije.

Koja je slijedeća faza radova?

– U tijeku je izrada projektne dokumentacije za cijeli predmetni potez koji je podijeljen u četiri faze, dok je za prvu fazu – rekonstrukciju obaloutvrde i uređenje šetnice između cestovnog i željezničkog mosta ishođena građevinska dozvola i u tijeku je javni natječaj za odabir izvođača radova. Početak radova u ovoj fazi bit će već ove godine. Procjenjena vrijednost radova iznosi 9,9 milijuna kuna, a ugovoreni iznos grad Osijek će sufinancirati s 10 posto za potrebe postavljanja rasvjete, urbane opreme i hortikulture.

Kolika je vrijednost projekta i koji je iznos kojeg izdvaja Grad?

– Hrvatske vode i grad Osijek u omjeru 90/10 posto financiraju izradu projektne dokumentacije za cijeli projekt u ukupnoj vrijednosti od 1,9 milijuna kuna.

108 MILIJUNA KUNA Procjenjena ukupna vrijednost projekta spajanja Gornjeg i Donjeg grada šetnicom od cestovnog mosta do ulice Zeleno polje iznosi približno 108 milijuna kuna.

Troškove za neophodne radove za potrebe regulacije Drave i izgradnju obaloutvrde u svhu obrane od poplava snosit će Hrvatske vode, dok će troškove urbanističkog i hortikulturnog opremanja šetnice snositi Grad Osijek (procjena je 10% sveukupne investicije).

Koji su projekti u planu i koliko oni ovise o sredstvima iz proračuna?

– Hrvatske vode i grad Osijek također su pristupili izradi idejne projektne dokumentacije vodnogospodarskog i urbanog uređenja lijeve obale Drave kod ZOO vrta s naglaskom na proširenje postojeće obalutvrde i šetnice, te ojačanje i rekonstrukciju nasipa kod ZOO vrta.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Po područjima 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: