Obnovu i očuvanje HŽ-ovog prostora Grad će nominirati za sufinanciranje iz EU fondova

Potpisan je ugovor o korištenju poslovnog prostora na osječkom Željezničkom kolodvoru, između Grada Osijeka i HŽ Infrastruktura d.o.o.
Taj će prostor Grad koristiti kao inkubator za umjetnike i poduzetnike, kako bi se stvorili uvjeti i potkanuo razvoj kreativnosti i inovativnosti sektora kreativne industrije i nezavisne izvaninstitucionalne kulturne scene u Osijeku i regiji.
Na ovaj će se način osnažiti veze i oblici suradnje među subjektima različitih sektora – gospodarstva, uprave, akademske zajednice i civilnog društva, a u cilju stvaranja dinamične i perspektivne sredine atraktivne za život i ostanak mladih ljudi.

EU FONDOVI Objekt je pod zaštitom Ministarstva kulture kao nepokrenuto kulturno dobro, a ujedno je jedno od rijetkih i najcjelovitijih industrijskih arhitektura na području Osijeka. Zato će Grad projekt njihove obnove i očuvanja nominirati za sufinanciranje iz fondova EU.

Osim toga, ovaj se projekt uklapa i u Strategiju EU 2020 čiji je cilj očuvanje industrijske baštine i poticanje “brownfield” investicija kao inkubatora razvoja malog i srednjeg poduzetnišva u novim i kreativnim tehnologijama te doprinosi kandidaturi Osijeka za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s