Ante Šimić, direktor tvrtke Tržnica d.o.o.
Ante Šimić, direktor tvrtke Tržnica d.o.o.

Grad Osijek iz proračuna za Tržnicu d.o.o. izdvaja 1.800.000 kuna, a ta su sredstva do sada već uplaćena. Očekujete li povećanje sredstava do kraja godine?  U što su usmjerena ta sredstva? Jesu li ona dovoljna?

– Navedenih 1,8 milijuna kuna je u cijelosti uplaćeno na račun Tržnice d.o.o. Ta sredstva su utrošena na otplatu ranije preuzetih kreditnih dugoročnih obveza.

KREDITI Radi se o kreditu podignutom za rekonstrukciju i natkrivanje Gornjogradske tržnice te o kreditu za ugradnju solarnih kolektora za sanitarnu / tehnološku toplu vodu.

Do kraja godine ne očekujemo dodatna sredstva iz gradskog proračuna jer su doznačena sredstva dovoljna za pokriće naših rashoda.

Koliko je zaposlenih u tvrtki Tržnica d.o.o.?

– Zaposlen je 41 radnik u stalnom radnom odnosu i tri radnika na određeno vrijeme, a koji zamjenjuju radnike koji su na dugotrajnom bolovanju.

Koji su drugi izvori financiranja tvrtke?

– Ostala sredstva za investicije, održavanje tržnica, plaće i ostalo, osiguravamo iz vlastitih prihoda.

Kakvi su vaši planovi i koliko oni ovise o sredstvima iz gradskog proračuna?

Naš planovi su veliki. Pored redovitog investicijskog održavanja kojim postižemo da nam tržnica izgleda sve bolje i bolje, a sve u cilju privlačenja što većeg broja kupaca, ali i turista, u pripremi je projekt vrijedan 25 milijuna kuna.

ENERGETSKA UČINKOVITOST Radi se o projektu podizanja energetske učinkovitosti naše poslovne zgrade i izgradnji elektrane na sunčevu svjetlost, instalirane snage 170 kWh.

Očekujemo da ćemo do kraja godine ishoditi građevinsku dozvolu i pripremiti dokumentaciju za apliciranje u EU fondove.
Pomoć Grada Osijeka bit će nam neophodna u realizaciji navedenog projekta, posebno u vrijeme realizacije istoga jer će nam tada prihodi biti znatno smanjeni zbog izvođenja građevinskih radova na glavnoj poslovnoj zgradi u kojoj su mesnice, trgovine i drugi sadržaji.

AUTOSAJAM Dok bude trajala realizacija navedenog projketa započet ćemo s pripremom projektne dokumentacije za uređenje autosajma, gdje planiramo izgradnju jedne velike poslovne zgrade i nadstrešnica za automobile.

Na krov poslovne zgrade i na nadstrešnice planiramo instalirati „sunčevu elektranu“ snage oko 300 kWh. Očekujemo EU financiranje uz potporu Grada Osijeka.

Kada se govori o zapošljavanju u gradskim tvrtkama, često se spominje političko kadroviranje. Koliko su istinite i opravdane ovakve izjave građana i političkih protivnika?

– Postoji utjecaj politike, ali nije presudan. Bitno je zaposliti sposobne i učinkovite kadrove, a njih ima u svim strankama kao i izvan stranaka.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost?

– Transparentnost omogućava zainteresiranima nadzor nad radom gradske uprave, a to je jedna nova kvaliteta u radu i trošenju proračunskih sredstava.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Po područjima 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s