Grad Osijek će s 2.000.000 kuna sudjelovati u izgradnji Centra za autizam

Do jeseni 2017. bit će izgrađen novi Centar za autizam od 1000 četvronih metara koji će moći primiti oko 250 korisnika, zaključak je Sporazuma o suradnji u ustpostavi Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Osijek, a kojega su ovoga vikenda potpisali potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, ministar zdravlja Siniša Varga, župan Vladimir Šišljagić te gradonačelnik Ivan Vrkić.

Sporazum je potpisan u prostorima Škole za osposobljavanje i obrazovanje Vinko Bek, a čiji je osnivač Osječko-baranjska županija.

INICIJATIVA Podsjetimo, Gradsko vijeće Grada Osijeka donijelo je Zaključak o pokretanju inicijative za osnivanje Regionalnog centra z a autizam u Osijeku u travnju ove godine. Sada je ova inicijativa prepoznata i izvan lokalne razine.

Projekt je vrijedan oko 15 milijuna kuna, u kojem će, temeljem dogovora između potpisnika sporazuma, Grad Osijek sudjelovati s 2.000.000 kuna, a u okviru ovog iznosa je sufinanciranje rekonstrukcije, odnosno izgradnje prostora sukladno posebno zaključenom ugovoru sufinancijera (Grad -Županija) te financiranje plaće za zaposlenike koji obavljaju poslove predškolskog odgoja i obrazovanja, a koji obuhvaćaju do dva edukacijsko-rehabilitacijska stručnjaka i jednog djelatnika medicinskog profila za rad s djecom koja imaju prebivalište na području Grada Osijeka u najviše dvije skupine.

Županija će osigurati izradu potrebne dokumentacije za rekonstrukciju, odnosno izgradnju prostora prilagođenog potrebama djelatnosti Centra, sudjelovati u financiranju rekonstrukcije, odnosno izgradnje prostora te osigurati donošenje odgovarajućih akata preoblikovanja postojeće Škole „Vinko Bek“ u Centar.

Više informacija potražite OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: