SAŠA LJUBOJEVIĆ Dugoročni cilj tvrtke Ukop je ukinuti sredstva koja dobivamo iz gradskog proračuna

Saša Ljubojević, direktor tvrtke Ukop d.o.o.
Saša Ljubojević, direktor tvrtke Ukop d.o.o.

Grad Osijek iz svog proračuna u 2015. godini za poduzeće Ukop izdvaja 400.000 kuna, a do kraja srpnja taj je iznos već uplaćen. Znači li to kako će planirana davanja za Ukop ove godine biti nedovoljna?

– Iznos od 400.000 čini 2,2% ukupnih prihoda društva. Sredstva su smanjena, za razliku od prošle godine, dok je nivo usluge podignut uz racionalizaciju poslovanja.

Što vidite kao rješenje?

– Daljnju racionalizaciju poslovanja, uz očuvanje nivoa usluge koju pružamo građanima.

U koje su aktivnosti usmjerena ova sredstva?

KVALITETA USLUGE Subvencija služi za unaprjeđenje poslovanja društva, odnosno povećanja kvalitete usluga koje pružamo građanima.

Koliko je zaposlenih u tvrtki Ukop?

– U tvrtki Ukop je zaposleno 92 djelatnika.

Koji su drugi izvori financiranja tvrtke?

– Tvrtka se financira kroz organizaciju i provedbu sprovoda, prijevoza pokojnika, klesarskih radova, prodaje grobnih mjesta i godišnje grobne naknade.

Kakvi su vaši planovi i koliko oni ovise o sredstvima iz gradskog proračuna?

– Naši su planovi stabilizirati tvrtku i omogućiti joj sigurnu budućnost u interesu pružanjajoš višeg nivoa usluga prema građanima grada Osijeka. Kako sam već rekao, sredstva iz proračuna Grada služe tom interesu, ali s dugoročnim ciljem da se ova sredstva smanjuju, odnosno potpuno ukinu.

Kada se govori o zapošljavanju u gradskim tvrtkama, često se spominje političko kadroviranje. Koliko su istinite i opravdane ovakve izjave građana i političkih protivnika?

– Od kada sam postao direktor, tri djelatnika koje smo primili, primili smo preko javnog natječaja. Osnovni razlog je otpuštanje 13 djelatnika zbog javnosti poznatog slučaja sa zlatom.

EU FONDOVI Ove godine smo primili djelatnika za EU fondove, budući da smo u suradnji sa Somborskim grobljem aplicirali na nekoliko projekata, te imamo u pripremi i nove projekte. Duboko smo svjesnivažnosti financiranja iz EU fondova.

Ove godine smo također primili i pravnika, budući da Ukop d.o.o. do sada nije imao pravnika. Ukupni broj djelatnika je narastao u ove dvije godine sa 87 na 92 djelatnika. Dakle u trgovačkom društvu Ukop d.o.o. nije bilo političkih zapošljavanja.

Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost?

– Smatram da je transparentnost prema građanima od izuzetne važnosti. Građani moraju znati gdje se i na što troši novac iz proračuna, takav odnos ujedno i uspostavlja povjerenje građana prema onima koji im služe.

REFERIRA SE NA:

Kako smo trošili – Po područjima

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: