Gradovima predstavljen prijedlog nacrta Zakona o vodnim uslugama

Gradovi moraju uložiti u infrastrukturu
Gradovi moraju uložiti u infrastrukturu

Okrupnjavanje vodnokomunalnog sustava u svrhu racionalizacije i veće efikasnosti u isporuci vodnih usluga te ispunjavanje uvjeta preuzetih u Ugovoru o pristupanju RH u Europsku uniju namjera je prijedloga nacrta Zakona o vodnim uslugama.
Tim su se povodom 27. kolovoza u Zagrebu sastali gradonačlenici gradova, zamjenici te pročelnici kojima su članovi povjerenstva koji su radili na nacrtu Zakona predstavili njegove najvažnije značajke.
Ono što gradovi trebaju napraviti je ulaganje u infrastrukturu koje se odnosi na polaganje novih distribucijskih i odvodnih mreža, povećanje razine priključenja novih korisnika te izgradnju sustava pročistača otpadnih voda, a sve to treba napraviti do 2023.

BESPOVRATNA SREDSTVA Za navedene aktivnosti osigurano je 2,5 milijarde eura bespovratnih sredstava iz EU fondova te je planirano dodatnih 1,3 milijarde eura nacionalnih sredstava.

Ti bi budući, ujedno i povećani troškovi upravljanja i održavanja novih sustava utjecali na porast cijene vodne usluge, ali još uvijek u okvirima priuštivosti za građane i poslovne korisnike.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: