2 komentara

 1. Poštovani,
  možete li mi pojasniti tko pokriva troškove poslovanja GPP-a koji godišnje iznose cca. 70.000.000 kuna, ako je iz financijskih izvješća GPP-a objavljenih na njihovim stranicama, vidljivo da iz vlastitih prihoda od prodaje usluga (karata i reklama na vozilima) prikupe cca. 32-35.000.000 kuna što nije dovoljno ni za pokriće plaća zaposlenih?!
  Možete li mi reći zbog čega ste ove godine u odnosu na prošlu, gotovo prepolovili ovu direktnu subvenciju?
  Bio bih zahvalan, ako možete navesti sve subvencije i troškove koje Grad ima prema GPP-u npr. koliko izdvaja za pokriće karata za subvencionirane skupine, koliko za otplate kredita, koliko iznose ostale subvencije od recimo Županije ili prigradskih naselja i općina?

  Unaprijed zahavlan.

  Sviđa mi se

  1. Poštovani,

   Gradonačelnik je u prijedlogu izmjena i dopuna proračuna za 2015. godinu predvidio iznos od 18 miljuna kuna za subvencije trgovačkom društvu Gradski prijevoz punika d.o.o. Osijek. Uz navedeno, također je u prijedlogu i iznos od 19,2 miljuna kuna za kapitalne pomoći navedenom trgovačkom društvu.
   Spomenuta je subvencija, kao i ostale subvencije financirane iz gradskog proračuna, smanjena zbog pada poreznih prihoda iz kojih se iste i financiraju (prvenstveno zbog očekivanog smanjenja prihoda s osnova poreza i prireza na dohodak u iznosu 30 miljuna kuna temeljem zakonski promjena).

   Ukupne rashode poslovanja Gradski prijevoz putnika d.o.o., a uvijek s ciljem pozitivnog poslovanja, pokriva primarno iz vlastitih prihoda, subvencija te ostalih poslovnih prihoda.

   Lijep pozdrav,
   David Krmpotić
   Pročelnik upravnog odjela za financije i nabavu
   Grad Osijek

   Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s